Okulumuz 12. Sınıf Öğrencilerine Yönelik Veli Toplantısı Gerçekleştirildi.

Okulumuz 12. Sınıf Öğrencilerine Yönelik Veli Toplantısı Gerçekleştirildi.

Okul Müdürümüz Suat Kaya önderliğinde 12-AL sınıfı ile veli toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda YKS sınav süreci ve çeşitli konularda aile-okul-öğrenci işbirliği dahilinde paylaşımlarda bulunuldu.

 

 

22.12.2023 730

22-12-202322-12-202322-12-202322-12-202322-12-202322-12-2023

Toplantı, okul müdürümüz Suat KAYA'nın açılış konuşmasıyla başladı. Okul müdürümüz, veli toplantısına katılımlarından dolayı velilere ve öğrencilere teşekkür etti. Gündemi belirterek toplantının amacını anlattı. 12 AL sınıfının üniversite sınavına hazırlanan bir sınıf olduğunu, bu nedenle hem akademik hem de psikolojik olarak desteklenmeleri gerektiğini vurguladı.

Ders öğretmenleri, sırasıyla öğrencilerin derslere katılımları, konu eksiklikleri, test çözme becerileri, sınav sonuçları, soru çözüm teknikleri, ders çalışma yöntemleri, ders materyalleri, ek kaynaklar, deneme sınavları gibi konularda bilgi verdiler. Öğrencilerin başarılarını övdüler. Eksikliklerini tamamlamaları için önerilerde bulundular. Sınava hazırlık sürecinde dikkat etmeleri gereken noktaları hatırlattılar.

Okul rehber öğretmenimiz, sınava hazırlık sürecinde öğrencilerin yaşadıkları kaygı, stres, baskı, korku, umutsuzluk gibi duygularla nasıl baş edebileceklerini anlattı. Öğrencilere ve velilere kaygı yönetimi, motivasyon, zaman planlaması, çalışma alışkanlıkları, hedef belirleme, başarıya odaklanma, olumlu düşünme, rahatlama teknikleri gibi konularda önerilerde bulundu. Öğrencilerin sınav başarısını etkileyen faktörleri açıkladı. Öğrencilerin kendilerine güvenmeleri, inançlarını yitirmemeleri, başarıyı hak ettiklerini düşünmeleri gerektiğini vurguladı.

Okul müdürümüz Suat KAYA, okulun fiziki, sosyal ve kültürel imkanları, okul-aile işbirliği, okul güvenliği, disiplin kuralları, sınav süreci gibi konularda açıklamalarda bulundu. Okulun sunduğu olanaklardan bahsetti. Okulun kütüphanesinin, okul kantininin, okul bahçesinin, okul spor salonunun, okul etkinliklerinin, okul rehberlik servisinin işleyişi ve işlevleri hakkında bilgi verdi. Okul-aile işbirliğinin önemini belirtti. Velilerin okul yönetimi, öğretmenler ve öğrencilerle iletişim halinde olmalarını, okulun faaliyetlerine katılmalarını, okula destek olmalarını istedi. Okul güvenliği, disiplin kuralları, YKS sınavına yönelik alınan önlemleri ve uygulananları anlattı. Velilerden bu konularda işbirliği beklediğini söyledi.

Toplantıda öğrencilerimizden de talepleri hakkında görüş alındı. Sorunlar ve çözüm önerileri konuşuldu.

Toplantı, okul müdürümüzün kapanış konuşmasıyla sona erdi. Okul müdürümüz Suat KAYA, toplantıya katılan tüm velilere, öğrencilere, öğretmenlere ve idarecilere teşekkür etti. Öğrencilere sınav başarısı diledi. Velilere okul-aile işbirliğine devam etmelerini, öğrencileriyle iletişimlerini koparmamalarını, onlara destek olmalarını, onları motive etmelerini, onlara güvenmelerini, onlara inanmalarını istedi. Öğretmenlere özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.    

 

İLETİŞİM

Adres:
YENİ MAH. GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK CAD. ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LISESI BLOK NO: 35 İÇ KAPI NO: 2 SULAKYURT / KIRIKKALE


Telefon
(318) 812 7019


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın